Írta: Adminisztrátor, idő: 2019-03-19 09:30:40

 Bőrgyógyászati magánrendelés a Levendula Home-ban

 A bőrgyógyászat tipikusan olyan terület, ahol egy adott testi probléma hátterében gyakran lelki okok húzódnak meg. Központunkban hiszünk abban, hogy a testet és a lelket egyszerre, mindkettő figyelembevételével kell gyógyítani és ápolni ahhoz, hogy teljesen egészségesek és gyógyultak legyünk.

 Ennek érdekében szolgáltatásaink között megtalálhatóak kifejezetten testi, illetve lelki gyógymódok egyaránt. Fontos azonban tudni, hogy a legtöbb esetben, ha már megtörtént a baj és testi tüneteink vannak, mindenképp szakemberrel is kell konzultálnunk, nem elég hinnünk az öngyógyító folyamatban. 

A Levendula Home-ban ezért bőrgyógyászati magánrendelés látogatására is van lehetőség, a következőkben pedig összefoglaljuk, milyen tünetekkel érdemes mindenképp felkeresni szakorvosunkat, hogyan zajlik egy bőrgyógyászati rendelés, és milyen lelki okok lapulhatnak egy-egy bőrbetegség mögött.

 Mikor forduljunk bőrgyógyászhoz?

 Bár a bőrbetegségek egy része hosszú ideig is lappanghat anélkül, hogy bármilyen panaszt is okozna, összességében azért elmondható, hogy bőrünk általában jelzi, ha valami nincs rendben. Fontos, hogy ha bőrünk viszket, piros, kiütések, pigmentációs zavarok vagy esetleg hólyagok, sebek jelennek meg rajta, mindenképpen keressünk fel bőrgyógyászt. 

Bőrünk általános viselkedése mellett is kiemelt figyelmet fektessünk anyajegyeinkre: ha bármilyen furcsa elváltozást tapasztalunk egy anyajegyen, színe, mérete vagy formája más lesz, vizsgáltassuk meg egy szakemberrel, de ha valakinek nagyon sok anyajegye van, érdemes időnként tünetek nélkül is ellenőriztetni őket. Szintén fontos tudni, hogy nem csak közvetlenül a bőrünkön megjelent tünetekkel kereshetünk fel bőrgyógyászt, okot adhat erre a hajhullás, a fejbőr viszketése, korpássága, de a körömproblémák, például a körömgomba is.

A bőrgyógyászati magánrendelés menete

 

A bőrgyógyászati vizsgálattól sokan tartanak, kellemetlennek, fájdalmasnak képzelik el. Fontos azonban tudnunk, és adott esetben gyerekeinket is felvilágosítani arról, hogy a vizsgálat alapvetően nem jár kifejezett fájdalommal vagy kellemetlenséggel. Ahogy más szakorvosi vizsgálat elején, úgy a bőrgyógyásznál is kikérdezik a beteget az előzményeiről, régi betegségeiről, a családban esetlegesen előfordult kórokról.

 

Ezután a tünetek átbeszélése következik, majd az érintett bőrfelület megvizsgálása nagyítóval vagy dermatoszkóppal. Ez tulajdonképpen egy belső világítással ellátott komolyabb nagyító, amelynek segítségével a bőrgyógyász jóval részletesebben megvizsgálhatja az adott elváltozást. Mivel a bőrünkön megjelenő tünetek szinte bármilyen más szervünk működésével összefüggésben lehetnek, a bőrgyógyász további, más szakterületeket is érintő vizsgálatokra, illetve laborvizsgálatra küldhet minket.

 

A bőrproblémák lelki okai

 

Bár előfordulhat, hogy az adott bőrprobléma hátterében nincsen semmilyen lelki eredetű baj, mint minden más betegség esetében, azért ilyenkor is érdemes megvizsgálni belső békénket, lelki világunkat is. Általános, mindenki esetében érvényes megállapítás nincs arra, hogy milyen bőrtünet milyen lelki gondot jelent, de a bőrpír, allergia, bőrszárazság, szemölcsök vagy herpesz esetében következtethetünk nagyobb valószínűséggel meglévő lelki problémára.

 

Ilyen lehet a rengeteg betegség okaként megjelenő stressz, belső harcok, az életerő és ennek következtében az immunrendszer gyengülése és még sorolhatnánk. Szolgáltatásaink között több olyan lehetőséget talál, amelyeket a bőrgyógyászati szakrendelés mellett igénybe véve lelkét is könnyebben megerősítheti, ezzel óvva testét is a későbbi új megbetegedésektől. 


×

ÚJDONSÁG! Megnyílt a SPINEFIX Gerincgyógyászati Centrum! (Levendula Home A. épület)

Területeik:

-Gyógytorna
-Dekompressziós ágy(gerinc hatékony kezelése)
-Gerinc és vállövi lazító masszázs
-Kismama torna( személyre szabottan, gyógytornászok által)
-Bemer terápia
-Kinesio tape, Köpöly és egyéb kiegészítő kezelése

www.spinefix.hu
+36 20 421 4247
info@spinefix.hu

FIGYELEM! Bőrgyógyászati rendelésünknél várólistával dolgozunk, ezért lemondást a megadott időpont elött 24 órával tudunk elfogadni és így más páciensnek átadni a helyet. Amennyiben nem történik meg az időpont lemondása, úgy következő időpontot nem áll módunkban felkinálni. Mindenképp szíveskedjenek jelezni ha valamilyen oknál fogva nem tudnak megjelenni a rendelésen! Köszönjük a megértést!

Dr. Glásel Éva Ultrahangos rendelésére a 06-30-4121721-es telefonszámon vagy a "glaselultrahang.hu" oldalon tudnak időpontot foglalni.

Dr. PARRAGI PÉTER rendelésére a 06-20-5858426-os telefonszámon vagy a paragi.hu oldalon tudnak időpontot foglalni a "Magánrendelések/Levendula Home" fül alatt.

Dr. Boha Katalin Neurológiai rendelésére a 06-30-9714696-os telefonszámon tudnak időpontot kérni.

 Dr. KHATIB ABDALLA rendelésére a 06-30-9911020 -as telefonszámon vagy a drkhatib.hu oldalon tudnak időpontot foglalni az "online foglalás" fül alatt.